Duurzaam en verantwoord

Wij proberen zo duurzaam en verantwoord mogelijk te ondernemen met Grow your ownn. Wij willen onze producten aanbieden op een manier dat goed is voor de maatschappij en het milieu.

Duurzame kamerplant kweekset

De kweekset bevat zaadjes van kamerplanten. Deze zaadjes komen van over de hele wereld naar ons toe en worden alleen geoogst op plekken waar de plant in zijn natuurlijke habitat is of waar deze duurzaam geteeld kunnen worden. De hoofdzakelijk lokale bevolking verzamelt deze zaden. Doordat onze leverancier direct met de lokale bevolking handelt zonder tussenhandelaren krijgen ze een eerlijke prijs.

Het doosje van onze kweekset bevat de claim FSC Mix 70%. Dit betekent dat ten minste 70% van de vezels uit duurzaam beheerd bos komt. Daarnaast hebben wij het doosje zo klein mogelijk ontwikkeld en zijn de kokostabletten die wij leveren ook zo klein mogelijk geperst om geen onnodige ruimte te gebruiken.

100% Organische plantvoeding

Onze Plantfood producten zijn 100% organische mestvoedingstabletten. Er zit een variatie van sporenelementen en actieve bodembacteriën in verwerkt. De bodembacteriën zorgen ervoor dat jouw plant de meststoffen goed kan opnemen. Deze duurzame tabletten zijn daarmee een groen en veel beter alternatief voor kunstmest en geven jouw kamerplant voeding voor een héél jaar

Milieuvriendelijk verzenden

Bij het verzenden van onze artikelen zijn wij bewust van de gevolgen voor het milieu. Zo hebben wij nagedacht over een zo klein mogelijke productverpakking en gebruiken wij kleine verzenddozen om zo geen lege ruimte te verzenden. Ook proberen we onze zendingen te versturen via klimaatneutrale transportmethodes.